Yangın söndürme robotu tam bir itfayeci!

İngilizlerden yangına karşı robotlu mücadele başladı bile! Şimdi itfayecilerin büyük bir yardımcısı var artık. Yangından yangına koşarken yanlarında götürmesi gereken itfaiye araçlarına bir yenisi daha ekleniyor. Mücadele oldukça kolaylaşıyor!


itfaiyeci robot resmi

İşte yangın söndürme ekibi arasında kendisine kadro verilen süper robot ile yaptığımız söyleşiyi yayınlıyoruz.


Yangın söndürürken hangi yeteneklerinizi kullanıyorsunuz?

Siz de bilirsiniz işte büyük ateş yerine kolay kolay kimse yaklaşmak istemez. Biz bu konuda korku nedir, bilmeyiz. Hemen olay yerinde sahneye çıkar, işimize bakarız. Mesela, termal kameramızla tutuşma alanına yanaştıkça yanaşırız. Elde ettiğimiz çekimleri, görüntü iletme özelliği ile itfaiye ekibine bildiririz. Ekip çalışmasını pek severiz.

Bir itfaiyeci olarak korkuya kapıldığınız oluyor mu?

Evet, en çokta hortumdaki suyumun bir anda bitmesinden korkuyorum. Herhalde o sırada bütün devrelerim yanar, perişan olurum. Tam da bu konuda ne yapacağımı söyleyen bir programdan haberim yok. Bir de yangın alanında başlayan patlamalar var. Onlar da sanki devrelerimin içerisinde gerçekleşir.

Yangın güvenliği konusunda çocuklara neler söyleyebilirsiniz?

Evdeki küçük yangınları söndürmek kimi zaman çocuk işidir! Suyla birlikte battaniye, ıslak havlu, çarşaf kullanarak alev söndürmek çok kolaydır. Bununlar birlikte yağlar yüzünden yanan alevlerin üzerine kesinlikle su atmasınlar. Yoksa ateşi körüklerler. Bir de çakmak ile oyuncak gibi oynamaya kalkışmasınlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Teknoloji ile ilgili yazı hakkındaki, görüşlerini veya Google'da arayıpta bulamadığın konuyu yazmaya başla!

[Yorumum cevabı e-postama gelsin: Çocukca Teknoloji E-posta Üyeliği

Related Posts Plugin for Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Eagle Belt Buckles