Yalancı Emzik Termometre

Birçoğumuzun evlerinin duvarlarını bir termometre süsler. Sahi, termometre neyi ölçer, biliyor musunuz? Sıcaklık kavramını kim bilir günde kaç defa kullanmışızdır. Mesela, sıcak bir ütüyle ütülenmiş önlüğünüze dokunduğunuzda, önlüğün nasıl da sıcak olduğunu fark etmişsinizdir. Sıcak bir çayı bir süre soğuk bir masada beklettiğinizde çayın soğuduğunu gözlemlemişsinizdir. Bütün bu örneklerle çeşitli maddelerin sıcaklığının değişmesi için ısınması ya da soğuması gerektiğini gösteriyor.

resim: bebek için emzik

Hasta olduğumuz zamanları bir hatırlayın. Bir anda yüksek ateş içinde kalırdık. Derken alnımıza koymak için ıslak bezler aranırdı mutlaka. Ağzımıza tutuşturulan termometreyle durumun ciddiyeti anlaşılmaya çalışılırdı. Şimdi üretilen bir bebek emzik tüm bu yaşadıklarımızı biraz değiştirecek sanki.

Silikondan üretilmiş, diş yapısını bozmayan bir memesi olan yalancı emzik biçimindeki summer termometre ile sıcaklığı ölçebiliriz. Üstelik sonucu santigrad ya da fahrenhayt olarak görebiliriz. Ölüçüm bittiğinde ateşin durumuna göre kırmızı veya yeşil alarmla birlikte bir de bip sesi etrafa yayılıyor. Otomatik kapanma özelliğine sahip bir emzik olduğuna göre pil ömrünü uzatabilir.

bebek domuzlar
Deneyenler Anlatıyor: Çocuklarımızın domuz gribine yakalanmasından korkar hale geldik. Evde sürekli bir panik havası yaşanıyor. "Acaba sıra kimde?" diye onlara bakıyoruz. Sonra ağızlarına sırayla biberonu veriyoruz. Normal sıcaklık gördüğümüzde bütün bu telaş sona eriyor.

[cc2.0:cole007]


Bebek ürünlerinin daha nicelerini görmek için, tıklayın e-posta üyemiz olun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Teknoloji ile ilgili yazı hakkındaki, görüşlerini veya Google'da arayıpta bulamadığın konuyu yazmaya başla!

[Yorumum cevabı e-postama gelsin: Çocukca Teknoloji E-posta Üyeliği

Related Posts Plugin for Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Eagle Belt Buckles