Yavru Köpek Kumbara

Kumbaralar ile hepimiz tanışmışızdır. Küçük harçlıklarımızı onun sayesinde değerlendirmeye başladık. Küçük küçük bozuk paralar bir anda gözümüzün önünde büyük bir hale geliyordu. Ne zaman başımız dara düşse hep yanımızda olurlardı. Arkadaşlarımıza veya ailemize hediyeler almayı hep onun sayesinde başardık.

resim: köpek kumbara
Yeni: Yavru Köpek Bank: Japonya’ya özgü bidolu kumbara oyun halindedir. Kumbaranın üzerinde poz veren sevimli köpek birazdan tüm bozuk paraları yiyecekmiş gibi duruyor. Japon çocukları bu kutuyu pek sevmişler, ellerinden madeni paralar eksik olmazmış. Bozuklukları kutunun içerisine attıkları da doğru! Sonra kumbaradaki köpeğin nasıl ısırdığını izleyip duruyor ve köpeğin parayı yuttuğunu seyre dalıyorlarmış. Sanki bir sihirbazın numarasını izlediklerini sanıyorlarmış. Çünkü bıraktıkları bozuk para oyuncak kutunun içerisine girmiş bile.

iş bankası kumbarası
Eski: İş Bankası Kumbarası Pırıl pırıl göz kamaştıran bir hali olan metal bir kumbaraymış. Bozuk para deliğinin altında içerdekilerin dışarı çıkmasını engelleyen mekanizmaya sahipmiş. Bununlar birlikte kağıt paraların da kıvrılarak atılmasını sağlayan yuvarlak deliği bulunurmuş.

0 yorum:

Yorum Gönder

Teknoloji ile ilgili yazı hakkındaki, görüşlerini veya Google'da arayıpta bulamadığın konuyu yazmaya başla!

[Yorumum cevabı e-postama gelsin: Çocukca Teknoloji E-posta Üyeliği

Related Posts Plugin for Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Eagle Belt Buckles