Küp Şeker Dostu Pil

Çevre Dostu- Pille çalışan aletleri bir düşünün. Uzaktan kumandalı pilli araba, el feneri, kol saati. Piller sayesinde bir anda elektrik enerjisine kavuşurlar. Sonra başlarla harıl harıl çalışmaya. Hiçbirisi de yorulmak nedir bilmez!

Onlar da tıpkı bizim gibiler. Enerjiyi dışarıdan alırlar. Bizim şekerlemeleri birer ikişer yiyip enerji kazandığımız gibi. Bayram şekerleri ve akideler sayesinde pilli bebekler gibi yaşam dolu oluruz.

küp şeker ile pil
Sony bio firması şekerin yapı maddesi glikozla çalışan bir pil geliştirdi. Enerji kazanımı tıpkı insanlardakine benzer şekilde üretiliyor. Ama tek küp şeker sadece 50mW enerji üretiyor. Yani evlerde kullandığımız lambayı çalıştırmak için bidolu şekeri bir araya getirmek gerekiyor.

Kullandığımız pillerin geri dönüşüm yapılmadığında doğaya zarar verdiğini biliyoruz. Karşılaştırma yaptığımızda şekerli batarya çevre dostu teknoloji. Hem limon pilinden daha tatlı! Benim gibi sizin de bu buluşu sevdiğini tahmin edebiliyorum. Acaba siz de şekerlerinizi feda eder miydiniz, merak ediyorum.karınca resmi

Deneyenler Anlatıyor: Karıncayiyenlerden kurtulmak için pille çalışan bir alet tasarlamıştık ama bir türlü deneyemedik. Çünkü biliyorsunuz ki piller çok ağır! İşte bu yüzden bizlerde bu yeni teknoloji ürünü kullanıyoruz. Şimdi yanımıza bile yaklaşamıyorlar.

[bkz:pindec]

0 yorum:

Yorum Gönder

Teknoloji ile ilgili yazı hakkındaki, görüşlerini veya Google'da arayıpta bulamadığın konuyu yazmaya başla!

[Yorumum cevabı e-postama gelsin: Çocukca Teknoloji E-posta Üyeliği

Related Posts Plugin for Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Eagle Belt Buckles