Rüzgar enerjisi ile çalışan lamba

Çevre Dostu Teknoloji- Bu lambayı mahalenizdeki çocuk parkında görseydin, hemen bir ışıklandırma olduğunu anlayamazdın belki de. Ama tabi, akşam olup, güneş dünyanın başka bölgelerini aydınlattığında, lamba nasıl da kendini beli ederdi. Salıncakları, kaydırakları, tahterevalliyi aydınlatırdı. Bizlere parlak ışıklarını saçardı.

rüzgar ile çalışan yeni lamba
Ampulün mucidi Edison bu teknolojik lambayı görse, bizden fazla şaşıracağı kesin! Üstelik bizlerden daha çok sevinirdi. Çünkü bu ürün elektrik enerjisi ile çalışmak zorunda değil! Rüzgar enerjisini kullanıyor, yani tamamen temiz bir doğa için çalışıyor.

Firewinder lambasının üzerindeki spiraller dikkatini çekmiştir. İşte onlar rüzgarla birlikte dönmeyi pek seviyorlar. Derken 14 parlak LED aydınlanmaya başlıyor. Peki sarmal biçimindeki tasarıma ne demeli? Neden bu tür bir yol izlemiş olabilirler? Tabi ki, her yönden gelen rüzgardan yararlanacak sekilde ayarlanmış ve hafif esintide bile çalışabiliyor. Spirallerin üzerine yerleştirilen LED’ler dönerken eşsiz bir ışık efektleri oluşturuyorlar. Lamba özel setiyle duvara monte edilebildiği gibi bir iple de asılabiliyor.

lamba altında şarkıcı tavuk

Deneyenler Anlatıyor: Kümesimizde akşamları eğlence düzenlemek peşindeydim. Şarkılarımı dinlemek için birçok tavuk hevesleniyordu. Bir süre arayışlarımızı sürdürdük ve sonunda bulduk. Şimdi bu lambanın altında dinleyicilerimle ve yumurtalarımla pek mutluyum.

[bkz:wacky]

0 yorum:

Yorum Gönder

Teknoloji ile ilgili yazı hakkındaki, görüşlerini veya Google'da arayıpta bulamadığın konuyu yazmaya başla!

[Yorumum cevabı e-postama gelsin: Çocukca Teknoloji E-posta Üyeliği

Related Posts Plugin for Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Eagle Belt Buckles