Saksı çiçekleri için hayatta kalma kursu

Çiçekler de tıpkı bizler gibi bu yaz sıcağında suya gereksinim duyarlar. Susuz kalırlarsa, solmaya başladıklarını ve öldüklerine şahit olursunuz. Saksı çiçeklerinin toprağına suyu dökünce, su köklerine gitmeye başlar. Sonra gövdesinden yapraklarına yükselmeye başlar. Yapraklar bu suyu kullanarak, çiçeğin gereksinimi olan besini yaparlar.

güzel resim
"Saksı Çiçekleri Neden Sulanır?" -diye bir sorunun cevabını 4 kollu bir bahçıvan robot nereden bilecek ki! Tabi, 4 ders sonrasında robot bile öğrenebilir, hatta çalışmalara bir an önce başlar.

İşte "hayatta kalma kursu" için ilk ders bitmiş oldu.






2. Yol: "Saksı bitkileri nasıl sulanır?"

Aşağı yukarı her gün toprak yüzeyinden yaklaşık 5-10 cm aşağı inerek bitkinin toprağının ıslak bir nem dokusunda olması için çalışmalıyız. Soruya verilen cevabı sizler de video sayesinde öğrendiniz. Peki onlar için teknolojinin yardımı hiç dokunmaz mı? Bu sorunun cevabını ilerleyen derslerde göreceksiniz.

bitkiler için saksı resmi3. Yol: "Çiçekleri Sulayan Saksı"

Saksu adlı saksı toprağın nemini bizden daha iyi tahmin edebiliyor. Üstelik yarım saatte bir kontrol ediyor. Çiçeğin kuruduğunu anladığı zaman hemen çalışmaya başlıyor. Hayır itfaiye filan çağırmıyor, sadece su deposundan su takviyesi yapıyor. Bu haliyle pek sevimli ve çalışkan duruyor. Tatilde gözü kimsenin arkada kalmaz.

çiçek saksı4. Yol: Çiçeklerin Duygularından Anlayan Saksı:

Çiçeği için her şeyi yapmaya göz almış herkese yardımı dokunabilir bir teknoloji ürünü. Kendisi çiçek yetiştiriciliği yapan herkese sürekli uyarılarda bulunuyor. Tıpkı bir doktor gibi bitkinin sağlığını düşünüyor. Su alması gerektiğini, üşüdüğünü ve ölmek üzere olduğunu anlatıp duruyor.

Çiçekler ile ilgili ücretsiz e-kitap kazanma şnası için üyemiz olun, tıklayın.

1 yorum:

вuяcynι dedi ki...

bu zamanında ögrenebilseydım o mor papatyalar belki solmazdı:Pp

Yorum Gönder

Teknoloji ile ilgili yazı hakkındaki, görüşlerini veya Google'da arayıpta bulamadığın konuyu yazmaya başla!

[Yorumum cevabı e-postama gelsin: Çocukca Teknoloji E-posta Üyeliği

Related Posts Plugin for Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Eagle Belt Buckles