Güneş Ocağı ile Patates Haşlama

Güneş enerjisinden yemek pişirmeyi kim istemez ki? “Mutfakta vakit geçirmeyi sevmeyenler” ile “ocakta yemeğim var” grubu bu durumda mutlaka bir araya gelmelidir. Öyle ‘tüp yine bitti’ derdinden yakınanları da unutmamak gerekir. Bütün bunlar bir yana güneş ocakları sayesinde temiz enerji kaynaklarının farkına varabiliriz.

Güneş ocağı yapmak, öyle gözünüzde büyütülecek bir olay değil. Olay çok kolay! Malzemeleri sayalım da şimdi siz de bi' görün: Mukavva, yapıştırıcı ve alüminyum folyo. Bu düşük masraflı yüksek performanslı güneş fırını, büyük bir merakla hazır hale gelmeyi bekliyor.

Yandaki resimde poz veren Gaiam güneş ocağı ile yemekler 350-400 derece ısıtılabilirmiş, kapağını kapatmak kolaymış, temizlenmesi zahmetsizmiş, tekrar tekrar kurulabilirmiş. 5 litrelik çorbalar yapanlar oluyormuş.

Güneş enerjisinden pratik bir şekilde yararlanmakta çok kolay bir iş! Patates haşlama yapmak için ocağı kullanmanıza gerek duymayacaksınız. "Peki bunlar nasıl olacak?" diyenler için hazırlanmış bir video var.


Güneş enerjisi ile ilgili daha fazla yazı okumak istersen, e-posta üyemiz olabilirsin, tıklayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Teknoloji ile ilgili yazı hakkındaki, görüşlerini veya Google'da arayıpta bulamadığın konuyu yazmaya başla!

[Yorumum cevabı e-postama gelsin: Çocukca Teknoloji E-posta Üyeliği

Related Posts Plugin for Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Eagle Belt Buckles