Kayıp Çocuklar İçin Bileklik

çocuklar için bileklik

Durmadan annesinin elinden tutmayı kim ister ki? Biraz olsun özgürlüğü yaşamak bizim de hakkımız! Havada kuşlar gibi daireler çizemesek de havalı ayakkabılarımızla yükselebiliriz.

Hazır yükselmişken küçük bir keşfe çıkabiliriz. Şu bir gerçek ki anneler bu sefer, kayıp olacağımızı düşünüp hiç telaşlanmayacak. Çünkü onlardaki bileklik bizim nerede olduğumuzu biliyor. İçerisindeki alıcı bilekliğin üzerindeki LCD ekrandan çocuğun hangi yönde ve hangi mesafede bulunduğu okunabiliyor. Çocuk güvenlik mesafesinden çıktığı anda bileklik alarm çalmaya başlıyor, ortalığı ayağa kaldırmayı pek seviyor. Link adlı aletin menzili tam 35 m. Gönlümüzce dolaşmak için fazla bile!

yavru hayvan sincap

Deneyenler Anlatıyor: Küçük sincap kızıma bir türlü yuvamızın nerede olduğunu öğretememiştim. Durmadan komşuları rahatsız ediyordu. Bazı geceler yanlışlıkla onlarda kaldığı oluyordu. Sabah olunca uyanıp hangi hayvan dostumuzda olduğu konusunda eşimle o-piti-piti oynardık. Merakımız biraz olsun gidermek içindi bunlar. Neyse ki bileklik işe yarıyor. Gittiği arkadaşımızın evinin yolunu tutuyoruz her seferinde.
[resim: kasperle]


Konu ile ilgili bir haber: Türkiye'de kayıp bin 592 çocuk bulunuyor. Çocuk kayıplarında 259 çocukla İstanbul ilk sırayı alırken; bunu İzmir 194, Ankara da 95 kayıp çocukla takip ediyor.

2 yorum:

Nezihe Ak İnci dedi ki...

Benim gibi paronayak anneler ıcın ıdeal. :)

Erdinç korkmaz dedi ki...

Teknoloji işte bu yüzden sevilebilir :)

Yorum Gönder

Teknoloji ile ilgili yazı hakkındaki, görüşlerini veya Google'da arayıpta bulamadığın konuyu yazmaya başla!

[Yorumum cevabı e-postama gelsin: Çocukca Teknoloji E-posta Üyeliği

Related Posts Plugin for Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Eagle Belt Buckles