Çevre Dostu Eğlenceli Güneş Balonu

Elektrik ihtiyaçlarımızı neden çevre dostu güneş enerjisinden karşılamıyoruz ki? Güneş enerjisi yenilenebilir enerji kaynaklarının başında gelmektedir. Güneşin yaydığı ışıma şeklindeki elektrik, ısı enerjisine dönüştürülerek evlerde kullanabiliriz. Bununla birlikte küçük ev aletlerimizin karnını güneş pilleri ile doyurabiliriz. Güneş arabası sahimo ile yollara düşebiliriz.

balon resmi
Hayallerimizi gerçekleştirmek için sizin de aklınıza bildiğimiz güneş panelleri geliyor olmalı ama hayır, konumuz bu değil! Güneşi toplamak için başka başka yollar da denemeliyiz. Mesela çevre dostu eğlenceli balon akla gelebilir. (bkz: cool solar) Kendisini bildiğimiz balonlar gibi havayla şişirebiliriz. Şiştikçe güneş ışınlarını toplayacak hale geliyor. Balonun tam merkezindeki “güneş gözesi” çalışmaya başlıyor. Üzerine gelen ışınları bir araya getiriyor ve elektrik enerjisi hazır hale geliyor.

Güneş balonu yapmaya niyetiniz varsa alüminyum veya cam kullanmanıza gerek yok. Çünkü güneş balonu dayanıklı plastikten yapılıyor. Yani şiddetli rüzgarlar sizi öyle korkutmasın! Üretici Amerikalı firma balona o kadar güveniyor ki, yakında elektrik çiftliği kurmaya hazırlanıyor.

Güneş enerjisiyle ilgili daha fazla bilgi için, e-posta üyemiz olun, haydi tıklayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Teknoloji ile ilgili yazı hakkındaki, görüşlerini veya Google'da arayıpta bulamadığın konuyu yazmaya başla!

[Yorumum cevabı e-postama gelsin: Çocukca Teknoloji E-posta Üyeliği

Related Posts Plugin for Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Eagle Belt Buckles