3G teknolojisi eğitim ile ilgili uygulamalar

Eğitimde teknolojinin etkisi gelecekte artacak gibi gözüküyor. Yeni 3G teknolojisi sayesinde okullarda verilen eğitim farklı bir boyuta geçmeye hazırlanıyor. Şimdi maddeler halinde bu değişikliklere bir göz atalım:

sınıf

  1. Sanal Gerçek Dersler: Cep telefonuna yüklü mobil TV uygulamasını duymuşsunuzdur. Böylelikle bir anda televizyondaki belgesel kanallarında dolaşmaya başlanabilir. Cep telefonundan televizyon izlenebilen gözlükler ile öğrenciler bir anda başka bir boyuta geçebilir. Derste işlenilen konuyla ilgili belgeseller izlemek öğrenmeyi kolaylaştırmaz mı? Yeni bir öğretim yöntemi mi doğuyor yoksa!

  2. Müzeler ile Canlı Bağlantı: Müze müze dolaşıp durmak yerine, mobil kamera sayesinde müze öğrencilerin ayağına gelebilir. Müze görevlisi, öğrenciler için tarihi eserler arasında kısa seyahatlere çıkabilir. Öğrenciler sorularını 3G hızında görevliye yöneltebilir, meraklarını giderebilir.

  3. Sınıf ile Canlı Bağlantı: Kimi öğrenciler hasta yatağına düşüp rapor aldığında derslerinden geri kalmak istemez. Onlar için yine 3G teknolojisi devreye girer ve mobil hayat sayesinde olaylar gelişir. “Ders derste öğrenilir” prensibi biraz farklı bir şekilde gerçeğe döner.

Bazı okullarda cep telefonları yasak olsa da, bütün bu uygulamaların önüne geçebilir mi dersiniz?

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Henüz okullarda bilgisayar özelliği bulunan cep telefonları yasakken 3G teknolojisinin okullarda eğitim amaçlı kullanılmaya başlaması için en az bir yarım asıra ihtiyaç var...!

Yorum Gönder

Teknoloji ile ilgili yazı hakkındaki, görüşlerini veya Google'da arayıpta bulamadığın konuyu yazmaya başla!

[Yorumum cevabı e-postama gelsin: Çocukca Teknoloji E-posta Üyeliği

Related Posts Plugin for Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Eagle Belt Buckles