Tükenmez Kalem & Elektronik Not Alıcı

Eski-Yeni Ürünler: Şimdi okuyacağınız yazının eskizini tükenmez kalem ile yazdık. Bu konuda tükenmeyen kalemi icat eden gazeteci Biro’ya çok şey borçluyuz. Kendisi sürekli olarak yazılar kaleme aldığı için kullandığı dolmakalemin eksik yönlerini yakalayabiliyordu. Mürekkep durmadan kağıda yayılıyor ve mürekkebin kuruması uzun zaman alıyordu. Bunun üzerine çalışmalara başladı.

Bir kere matbaada kullanılan mürekkep kullanılacaktı. İçi mürekkep dolu bir tüpün ucuna yerleştirilecek bilye ile bir kalem halinde uyarlanabileceğini hesapladı. Sonuçta mürekkep bir anda kağıtla buluşabilirdi.

tükenmez kalem resmiZamanla kalemin baş kısmı da değişime uğradı. İnsanların sağlığı ve güvenliği söz konusuydu. Gözümüze pek zararsız gelen arka kısımdaki tıpa, çocuklar tarafından emilip yutulması durumunda solunumu engelleyerek ciddi sağlık sorunlarına neden olmasın diye biraz başkalaştı. Kalemin baş kısmı, kaleme biraz olsun hava girmesi için yeniden tasarlandı.

teknolojik kalem resmiYeni Taşınabilir Not Alıcı tükenmez kalemlerin teknoloji ile tanışmasından sonra ne hale geleceğini gösteriyor. Kendisiyle günlük hayatta kullandığımız kağıtlara yazdığımız notlar bir anda bilgisayara aktarabilecek hale geliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Teknoloji ile ilgili yazı hakkındaki, görüşlerini veya Google'da arayıpta bulamadığın konuyu yazmaya başla!

[Yorumum cevabı e-postama gelsin: Çocukca Teknoloji E-posta Üyeliği

Related Posts Plugin for Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Eagle Belt Buckles